Την  Τετάρτη 20/3 την 3η-4η και 5η-6η διδακτική ώρα αντίστοιχα, τα τμήματα της Β’ & Α’ τάξης του 8ου Γυμνασίου πήραν μέρος σε διαδικτυακή παρέμβαση από τον ψυχολόγο κ. Σωζόπουλο Χρήστο, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Η θεματική της παρέμβασης αφορούσε την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Οι διαδραστικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται από το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Στα σχολεία πραγματοποιούνται από Ψυχολόγους του οργανισμού πανελλαδικά (όπως γίνεται και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου) διαδραστικές παρεμβάσεις στους μαθητές με βάση μία κοινωνική ιστορία ενός παιδιού που του ασκούν Bullying.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες.

Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του οργανισμού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πανελλαδικά. Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το 2009, το οποίο επικαιροποιήθηκε πρόσφατα, και σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού, της Εσωτερικής Αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας – Παιδαγωγική και Μαθησιακή Λειτουργία: (Άξονας 3: Σχέσεις Μαθητών/-τριών, Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού).