Ξεκίνησε η λειτουργία των εκπαιδευτικών ομίλων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ο Θεατρικός Όμιλος λειτουργεί κάθε Δευτέρα (13:30-15:30) με αντικείμενο τη δημιουργία θεατρικής ομάδας. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του ομίλου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/-τριες ένα θεατρικό κείμενο και τις διαφορετικές λογοτεχνικές και θεατρικές τεχνικές, παράλληλα με τη διοργάνωση και υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης.

Υπεύθυνη συντονίστρια του ομίλου η εκπαιδευτικός, κα Αλίκη Τσεπραηλίδου, φιλόλογος, και η Διευθύντρια του σχολείου, κα Ευαγγελία Κουσκουλή.

Ο όμιλος Μαθηματικών με τίτλο: “Θετική Σκέψη” λειτουργεί κάθε Παρασκευή (13:30-15:30) και στόχος του είναι η καλλιέργεια ενδιαφέροντος για τα Μαθηματικά, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η ενδυνάμωση της θετικής σκέψης. Εκπαιδευτικοί στόχοι είναι η επαφή με τα διαγωνιστικά Μαθηματικά, η συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), και σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Υπεύθυνη συντονίστρια του ομίλου η εκπαιδευτικός, κα Χαρά Παπαδοπούλου, μαθηματικός.

Η λειτουργία των ομίλων εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της “Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων”, Παιδαγωγική και Μαθησιακή λειτουργία, Άξονας 1: Διδασκαλία, Μάθηση & Αξιολόγηση, Δείκτες: α)Ενασχόληση με ομίλους, σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα. β)Προετοιμασία για συμμετοχή σε σχολικούς διαγωνισμούς, σε πολιτιστικές καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις.