Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, εκδήλωση ενημέρωσης και ευασθητοποίησης στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης με εκλεκτούς καλεσμένους.

Πρώτη μας καλεσμένη η κα Βασιλίκη Σιάλβερα, άτομο με κινητική αναπηρία, διοικητική υπάλληλος του Δήμου Κοζάνης και υποψήφια διδάκτωρ. Μας μίλησε για τις δικές της εμπειρίες, τη νέα υπηρεσία του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία και μίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Επόμενοι καλεσμένοι η δημοσιογράφος, κα Νατάσα Χατζηγεωργίου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, κος Ηλίας Γιώτας με το εξαιρετικό βιωματικό τους εργαστήριο έβαλαν μαθητές και καθηγητές στη θέση “του άλλου”.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Βασιλική Βόντσα, η οποία τόνισε την αξία του σεβασμού των ατόμων με αναπηρία και την ανάγκη της ευασθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας.

Οι μαθητές μας Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Συκοβαρίδη και Άννα Χαρισίου παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση: “Όταν έφυγαν τα αγάλματα”.

Η Δ/ντρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, κα Ευαγγελία Κουσκουλή και ο Σύλλογος Διδασκόντων/-ουσών ευχαριστούν θερμά όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους για την υπέροχη εκδήλωση.