Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πλαίσιο του έργου «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση Αναδεικνύουμε τις Ψηφιακές Δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα του 19ου Δημοτικού Σχολείου και του 22ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, στη ΖΕΠ Κοζάνης. Ο διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και αποτέλεσε ένα δυναμικό μαθησιακό εργαλείο, για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης  παρουσίασαν τα έργα τους  έξυπνος  ανεμόμυλος, έξυπνος κάδος απορριμμάτων  και έξυπνος  διαχωριστής αντικειμένων (sort machine) που δημιούργησαν με την αξιοποίηση των κιτ ρομποτικής Microbit-Nezha που παρέλαβε το σχολείο μας στο πλαίσιο της δράσης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση για τη δημιουργικότητα τους, τη φαντασία τους  τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα. Ραντεβού στον επόμενο Διαγωνισμό.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της “Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων”, Παιδαγωγική και Μαθησιακή λειτουργία, Άξονας 1: Διδασκαλία, Μάθηση & Αξιολόγηση, Δείκτες: α)Ενασχόληση με ομίλους, σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα. β)Προετοιμασία για συμμετοχή σε σχολικούς διαγωνισμούς, σε πολιτιστικές καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις.