Την Παρασκευή 17/11/2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης η 2η ενδοσχολική επιμόρφωση στο πλάισιο του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 – 03.08.2021) “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις.” με πρωτοβουλία της Διευθύντριας, κας Ευαγγελίας Κουσκουλή, ΠΕ06.

Το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό πλαίσιο/ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΒΙΑ» εισηγήθηκε η κα Καλώτα Ελευθερία, Κοινωνιολόγος M.Ed. του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”. Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η:

•Κατανόηση της φύσης των συγκρούσεων

•Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων

•Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης συγκρούσεων

•Πρόληψη κοινωνικο-συναισθηματικών προβλημάτων στο σχολείο

Το σεμινάριο εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της “Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων”, Παιδαγωγική και Μαθησιακή λειτουργία, Άξονας 3: Σχέσεις ματαξύ μαθητών/-τριών, Δείκτες: Διαμόρφωση τρόπων διαχείρησης εντάσεων και συγκρούσεων. Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού. Επίσης εντάχθηκε στο πλαίσιο διάχυσης και ανατροφοδότησης του εγκεκριμένου προγράμματος ΚΑ122 Erasmus+ του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης με τίτλο: “Ενδυναμώνοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες” (Ref. Project: 2022-1-EL01-KA122-SCH-000078715).

Ευχαριστούμε θερμά την κα Καλώτα Ελευθερία, Κοινονιολόγο, Μ.Ed., για το βιωματικό σεμινάριο, που βοήθησε τους εκαπιδευτικούς να εμβαθύνουν στη σωστή διαχείρηση των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον.