Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η βράβευση του 4ου Μαθητικού & Φοιτητικού Διαγωνισμού Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα» στο νέο Αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας .

🥇1ο Βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων για το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης η ομάδα της Γ’ Γυμνασίου (Βογιατζής Κωνσταντίνος, Γιανταμίδου Δέσποινα,, Γκιούρας Αθανάσιος και Ταραμίγκου Αναστασία) με τους έξυπνους κάδους ανακύκλωσης.

🥈2ο Βραβείο για το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης την ομάδα της περσινής Γ’ Γυμνασίου (Αμαραντίδης Αμάραντος, Γολεγός Ιωάννης, Κρίτσιου Θεοδώρα και Τσαφή Σουλτάνα) με τον έξυπνο φωτισμό σπιτιού.

🥉Βραβείο συμμετοχής και για τον Κωνσταντίνο Σαλακίδη, μαθητή της Β’ Γυμνασίου, για την εφαρμογή του στο AppInventor με τα αξιοθεατα της Κοζάνης.

🎉Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Ομίλου Ρομποτικής, κα Καλώτα Χιονία, ΠΕ86.

🙏Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διοργανωτές του διαγωνισμού: τον Δήμο Κοζάνης , την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκαπίδευσης Δυτικής Μακεδονίας , και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .