Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές/τριες των τμημάτων της Α΄ τάξης ταξίδεψαν μέχρι το νησί του πιο σύγχρονου και κυρίαρχου μέσου επικοινωνίας, στο νησί του βασιλιά «Internet».

Εκεί αφού τακτοποιηθήκαμε… συζητήσαμε για τις υπηρεσίες- δώρα που μας προσφέρει το διαδίκτυο.

Αφού πλέον συνηθίσαμε τη ζωή σ’ αυτό το νησί και είμασταν εντυπωσιασμένοι, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Κάτι εμφανίζεται στο νησί…

Από την πολύωρη παραμονή μας καταλάβαμε πως υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου!!!

Έπρεπε να αντιδράσουμε και να προστατευτούμε!

Ανοίξαμε μια σοβαρή συζήτηση για το αν ο βασιλιάς Internet είναι αθώος ή ένοχος…

Μοιραστήκαμε σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα…

Στο κλείσιμο της συνάντησης συνδεθήκαμε και κάναμε ένα μεγάλο like στη ζωή!

Το βιωματικό εργαστήρι υλοποίησε η κα. Καλώτα Ελευθερία (Κοινωνιολόγος,MEd/ Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές βιωματικά  και όχι μέσα από ένα κλασικό «κήρυγμα», για τους κινδύνους που διατρέχουν όταν «σερφάρουν» καθώς και για την αξία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η δράση διοργανώθηκε στο πλάισιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) η οπία διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού, της Εσωτερικής Αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας – Παιδαγωγική και Μαθησιακή Λειτουργία: (Άξονας 3: Σχέσεις Μαθητών/-τριών, Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού)