Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9 π. μ.

Από την Τετάρτη 8-9-2021 οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών δικαιούχων self-tests μπορούν να προμηθεύονται από τα Φαρμακεία δωρεάν τα έξι self-tests, που θα χρειαστούν για το μήνα Σεπτέμβρη.

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικόςγια τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουνπιστοποιητικό εμβλιασμούούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο για τον αγιασμό τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα το πρωί πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Κατά συνέπεια:

1. Την ημέρα του αγιασμού θα πρέπει οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα covid-19 κατόπιν διενέργειας του self-test.

2. Όσοι/ες έχουν νοσήσει, θα έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό ανάρρωσης.

3. Όσοι/ες έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επειδή θα δοθούν τα βιβλία καλό είναι οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους μία τσάντα. Εμείς βέβαια έχουμε φροντίσει να προμηθευτούμε σακούλες.

Θα δοθεί πρόγραμμα μαθημάτων για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Μπορείτε να εκτυπώσετε κενή σχολική κάρτα για covid-19 από εδώ:

http://gym-peir-kozan.koz.sch.gr/wp-content/uploads/2021/09/Σχολική-κάρτα-για-covid-19-1.pdf