📊Δύο μαθητικές ομάδες του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης (ST8ERS 1 & ST8ERS 2) συμμετέχουν και φέτος στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα»

📈Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Στο στάδιο αυτό του 7ου Διαγωνισμού στη Στατιστική θα πραγματοποιηθεί η μελέτη της εξέλιξης εισαγωγών και εξαγωγών αγαθών από/προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Τρίτες Χώρες.
Η συλλογή των δεδομένων για τις εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών της Χώρας και η κατάρτιση των σχετικών στατιστικών πινάκων συμβάλλουν σημαντικά στη χάραξη πολιτικών, καθώς ο τομέας του διεθνούς εμπορίου αγαθών και το εμπορικό ισοζύγιο αποτελούν σημαντικά οικονομικά στοιχεία της Χώρας.

Οι μαθήτριες προετοιμάστηκαν με την καθοδήγηση της μαθηματικού, κ. Παπαδοπούλου Χαράς στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου Μαθηματικών «Θετική Σκέψη» και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.  Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται καλή επιτυχία στην εργασία του δεύτερου σταδίου και πρόκριση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.


Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!

https://www.statistics.gr/documents/20181/18154401/Gymnasia_successful_teams_2024.pdf/0d89e92f-5bbf-81d7-bace-365194d70ae4

https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2024