📍 Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με τη σχολική κοινότητα του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17.30 μ,μ,, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Κ. Γκέρτσου 3) η 1η συνάντηση της Ομάδας Γονέων του 8ου Γυμνασίου.

📍Σκοπός της δράσης είναι η συμβουλευτική και εκπαίδευση των γονέων στο σύνθετο γονεϊκό ρόλο, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες. Παρέχοντας χρήσιμες γνώσεις, για το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον καθώς και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών που αφορούν στο μεγάλωμα των παιδιών, στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα πρόληψης και επικοινωνίας στην οικογένεια (όπως διαχείριση συναισθημάτων, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης των παιδιών, όρια στην εφηβεία, κ.α.)

📍Για πληροφορίες/διευκρινήσεις ή και νέα δήλωση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο τηλέφωνο 2461021077 (Συντονίστρια Ομάδας: Καλώτα Ελευθερία/ Κοινωνιολόγος).

📍Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της “Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων”, Παιδαγωγική και Μαθησιακή λειτουργία, Άξονας 3: Σχέσεις μεταξύ μαθητών-μαθητριών, Δείκτες: Διαμόρφωση τρόπων διαχείρισης εντάσεων και συγκρούσεων. Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού.